top of page

Beynimizi tam kullanıyormuyuz ?


İnsan beyni çok şaşırtıcı şekilde çalışan değişken bir mekanizmadır. İyi yönde çalıştırıldığında büyük başarılar üretebilir, olumsuz şekilde de çalıştırıldığında devamlı başarısızlık üretebiliyor. Her çocuğun içinde gelişmeye açık belli bir kapasite vardır. Ama bu kapasitenin ne kadar geliştirileceği ve geliştirme biçimi kişinin kendisine kalmıştır.

Beyin, dünyanın en hızlı öğrenen makinasıdır. Günlük yaşamımızda ne yaparsak yapalım, beynimizdeki nöronlar iyi ve kötü şekilde devamlı etkileşim halindedir. İnsan beyninde yaklaşık olarak yüz milyar nöron hücresi bulunmaktadır. Nöronlar, öğrenme, hatırlama, düşünme gibi yaşamı sağlayan bir çeşit iletişim hücreleridir.

Beynin çalışma sistemi, nöronlar arasındaki iletişime dayanır. Eskiden beri insanlar beyninin sadece %10’u kadar kısmını kullanılıyor diye bir söylenti vardır. Ama bu ne kadar doğrudur? Bu söylentiye araştırmaya yapmadan inanan öğretmenler bile vardır. Oysa beynimizin çalışma şeklini bilmemiz ve yaşantımızı ona göre düzenlememiz gerekir. Bu efsane doğruysa, neden diğer kalan kısmı kullanamıyoruz? hiç düşündünüz mü? Veya geri kalan kısımda neler oluyor ? Biliyor muyuz… İşte sorularınıza açıklık getirecek bir video film. İzlemenizi öneririz.

Dahi Beyinler Zeka ve Yetenek Geliştirme Merkezi https://www.facebook.com/groups/1590402657888532/?fref=ts

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page