top of page

Zeka oyunları neden önemli ?


Zeka oyunlarının temel amacı kişilerin düşünme becerilerini geliştirmektir. Zeka oyunları, çocukların algılarını, hafızalarını, bilişsel becerelerini geliştirmek ve/veya güçlendirmek için kullanılabilinir. Bunun için doğru materyaller ve doğru eğitmenler eşliğinde çocuğunuza uygun programla eğitim verilirse çocukların gelişmemesi mümkün değil. Oyun temelli zeka eğitimlerinde her çocuğun farklı şekilde öğrendiğini göz önünde bulundurmak ve kişiye özel eğitim önemlidir.

Herhangi bir özel bilgi ve beceri gerektirmeden, belirlenmiş kurallar içinde akıl yürüterek oynanan oyunlara zeka oyunları denmektedir.

Zeka oyunları genel bir kavram olup, ders içeriğinde

Akıl oyunları,

İşlem oyunları,

Strateji oyunları,

Sözcük oyunları,

Hafıza oyunları,

Mantık oyunları,

Mekanik oyunları içermektedir.

Zeka oyunları çocukların problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesinde önemli rol oynar. Çocukların olaylara farklı bakış açılarından bakabilme, problemlerle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmeleri zeka oyunlarının genel amaçlarındandır. Devamlı şekilde zeka oyunlarıyla ilgilenen bireylerin bilişsel becerileri ve kapasitelerinin arttığı bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. Ayrıca bireysel zeka oyunlarının yanı sıra grup çalışmalarında bulunan çocukların kendi yeteneklerini ve bilinmeyen potansiyellerini ortaya çıkarmak veya daha iyi tanımak için fırsatlar yaratacaktır.

Zeka oyunları ve kazanımları hakkında bilgi sahibi olmak için Türk Beyin Takımı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı sürekli eğitim merkezi için hazırlanmış video filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page