top of page

Disleksi nedir ? Nasıl fark edilir ?

Disleksi dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.

Nörolojik kökenli bu bozukluk doğuştan olup beynin sol yarım küresindeki dil kullanımıyla ilgili bölümlerdeki farklılaşmayla okuma, yazma ve telafuz edebilme yeteneklerinde görülen bozulmayla ortaya çıktığı söyleniyor. Beyin görüntüleme tekniklerinin göstergelerine bakılırsa, dislektik olan kişiler, bilgiyi farklı bir biçimde işliyorlar ve bu da sıralama yapma, okuma ve bilgiyi organize etme konularında çeşitli sorunlar yaşanmasına neden oluyor.

Zekası normal, hatta üztün zekalı ve özel yetenekli çocuklarda bile görülebilir. Bu durum bir çok ailede kavram karmaşasına sebep olmaktadır. Disleksi konusunda hazırlanan bu video filmi izlemek, sizlere oldukça faydalı olacaktır.

Eğitim bilimcileri ve nörologların çalışmaları sonucunda zekanın bir kısmı kalıtımsal olarak çocuklara aktarıldığı ama aile içi etkileşim ve çevresel faktörler zekanın gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle ufak yaşlarda alınan yeteneklerin gelişimine yönelik dikkat arttırıcı destek eğitimler çocukların algı ve zekalarının oldukça üst düzeye çıkabildikleri, gözlemlenmiştir.

Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme derneği, merkezinde sunduğu farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken zihinsel, bilişsel olarak gelişmesini sağlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page