STEM eğitimi,
okul öncesinden itibaren tüm yaş guruplarındaki sadece okul değil, bu yönde okul dışı destek eğitimleri de kapsar.
STEM çalışmalarını destekleyenler, mühendislik eğitiminin diğer alanlar içine katılarak daha da yaygınlaştırılmasını, mühendislik eğitimine daha erken yaslarda, hatta okul öncesinden başlanması gerektiğini savunmaktadırlar.
STEM Eğitimi Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında eğitimi ifade eder. Burada kastedilen bu alanlardaki eğitimlerin bütünleşik ve çocuklara yönelik uygulamalı olarak verilmesidir.
Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme merkezi, çocuklarımız daha küçükken sadece kendi yetenekleri doğrultusunda değil, geliştirlebilecek yetenekleri doğrultusunda yetiştirilirse akademik hayatta ve sonrasındaki iş yaşamında daha yaratıcı ve üretken bireyler olacaklarına inanarak S.T.E.M. destekli çalışmalar sunmaktadır.
Çocukların küçük yaşlarda sahip olduğu merak ve keşfetme duygusunu bilişsel beceriler kazanmasına yönelik oyun temelinde birleştirerek sunduğu eğlenceli matematik, robotik ve kodlama atölye çalışmalarıyla çocukların bilimsel ve matematiksel algılarının oluşmasını sağlarken, bilimsel çalışmalarda farklı boyutlarda düşünmenin de temellerini atmaktadır. Farklı boyutlarda düşünebilen bireylerin yetişmesi demek topluma, milletine ve hatta dünyaya yararlı nitelikli, problemleri farklı yollardan çözebilen gençlerin yetişmesi demektir.
Okul öncesinden itibaren bu şekilde destek eğitimileri alan çocuklarınızın elbette okul hayatında kendi yaşıtlarından her zaman bir adım önde olacaktır.
ROBOTİK UYGULAMALARI
<> Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır. Bilimsel çalışmaları elle tutulur, heyecan verici, bir araca dönüştürür.
<> Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını sağlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öğretir, soru sorma özgüveni kazandırır.
<> Mühendislik, teknoloji ve yazılım ile ilgili deneyim ve keşifler yaşayarak bilimden heyecan duymalarını sağlar.