top of page

Robotik kodlama eÄŸitimleri,

çocuklara oyun oynamanın çok ötesinde bir eÄŸitim vermektedir.

 

Ufak çocuklara yönelik hazırlanmış Robot tasarım kitleri, basit olduÄŸu kadar çocuÄŸun zekâsını ve becerisini zorlayıcı bir özelliÄŸi olduÄŸu için önemli ve etkili bir eÄŸitim aracıdır.

 

STEM destekli bu atölye çalışması, öÄŸrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları kolay bir ÅŸekilde öÄŸrenmelerini saÄŸlarken, diÅŸli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinelerin çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını daha ufak yaÅŸtan itibaren, tasarlayarak problem çözme, analitik düÅŸünme, yaratıcı düÅŸünme becerileriyle bütünleÅŸtirirler. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceÄŸimiz bu çalışmalar, çocukların biliÅŸsel ve duygusal olarak tüm geliÅŸimine de önemli katkılar saÄŸlamaktadır.

​

Çocuklar minik parçaları kendi hayal dünyalarına uygun ÅŸekillerde yerleÅŸtirerek, deÄŸiÅŸik hareketli oyun figürleri yaratabilmekte, parçaları birbirine geçirip, çıkarmakla kaslara egemen olmayı öÄŸrenmektedirler. Bu da çocuÄŸun duyu ve hareket açısından geliÅŸmesini saÄŸlamaktadır. 

 

Çocuklara yönelik hazırlanmış Robotik kitlerle çeÅŸit çeÅŸit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuÄŸun düÅŸ gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki (2D) ve üç boyutlu (3D) olarak düÅŸünmesini, farklı ÅŸekillerde algılama duyusunu da geliÅŸtirmektedir.

 

Robotik çalışmalar için düzenlenmiÅŸ yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma gibi faktörler ile çocuklara farklı ÅŸekilde analitik düÅŸünme becerisi kazandırmaktadır. 

 

Robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini artırırken, soyut düÅŸünceyi somutlaÅŸtırır, yaratıcılığını geliÅŸtirir, kendini keÅŸfetme imkânı bulur. Burada sunulan atölye çalışmalarıyla, herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında eÄŸlenceli ve bilimsel olarak düÅŸünmenin sonucunda kolayca yapılabildiÄŸini öÄŸrenirler.

​

 

Robotik eÄŸitimine katılan çocuklar farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keÅŸfetme imkânı buluyor.

 

​

 

Keyif alarak, eğlenerek öğrenen çocuklar,

robotik tasarımlarını doğru yapabilmek için dikkatlerini toplamak

ve tasarıma odaklanmak zorunda kaldıkları için konsantrasyon becerisine de zamanla sahip olmaktadırlar.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ

<> Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır. Bilimsel çalışmaları elle tutulur, heyecan verici, bir araca dönüÅŸtürür.

<> Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını saÄŸlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öÄŸretir, soru sorma özgüveni kazandırır.

<> Mühendislik, teknoloji ve yazılım ile ilgili deneyim ve keÅŸifler yaÅŸayarak bilimden heyecan duymalarını saÄŸlar.

 

 

robotik-kodlama-stem-teknoloji-egitimleri-3-dahibeyinler.org.jpg

Robotik eÄŸitimleri,

“Yaparak, YaÅŸayarak ÖÄŸrenme” modelinin en güzel örneÄŸi olarak gösterilmektedir. 

Robotik kodlama eÄŸitim atölyelerine katılan çocuklar bilimsel olarak da geliÅŸirler.

 

ÖrneÄŸin hareket eden sevimli bir fare, sincap, heybetli bir dinazor veya ÅŸirin bir köpek robot yapabilir, ilave edeceÄŸiniz sensörlerle çevresindeki engellere göre duyarlı olmasını saÄŸlayabildiÄŸiniz gibi kodladığınız program üzerinden deÄŸiÅŸik ÅŸekillerde hareket etmesini, ses çıkarmasını  saÄŸlayabilirsiniz. Program üzerinden istediÄŸiniz ÅŸekilde belirli bir alanda hareket etmesini veya belirli çizgi takibi yapmasını öÄŸretebilirsiniz.

 

Her ÅŸey sizin hayal gücünüze, yaratıcılığınıza ve programlama yeteneÄŸinize baÄŸlıdır.

Robotik uygulamalar, kiÅŸilerin yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkartır.

Çocukların mühendislik ve teknoloji alanlarını keÅŸfetmesini saÄŸlar.

 

bottom of page