top of page

Robotik kodlama eğitimleri,

çocuklara oyun oynamanın çok ötesinde bir eğitim vermektedir.

 

Ufak çocuklara yönelik hazırlanmış Robot tasarım kitleri, basit olduğu kadar çocuğun zekâsını ve becerisini zorlayıcı bir özelliği olduğu için önemli ve etkili bir eğitim aracıdır.

 

STEM destekli bu atölye çalışması, öğrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlarken, dişli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinelerin çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını daha ufak yaştan itibaren, tasarlayarak problem çözme, analitik düşünme, yaratıcı düşünme becerileriyle bütünleştirirler. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalar, çocukların bilişsel ve duygusal olarak tüm gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Çocuklar minik parçaları kendi hayal dünyalarına uygun şekillerde yerleştirerek, değişik hareketli oyun figürleri yaratabilmekte, parçaları birbirine geçirip, çıkarmakla kaslara egemen olmayı öğrenmektedirler. Bu da çocuğun duyu ve hareket açısından gelişmesini sağlamaktadır. 

 

Çocuklara yönelik hazırlanmış Robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki (2D) ve üç boyutlu (3D) olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu da geliştirmektedir.

 

Robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma gibi faktörler ile çocuklara farklı şekilde analitik düşünme becerisi kazandırmaktadır. 

 

Robot tasarımı ve montajı ile ilgilenen çocuklar, el becerilerini artırırken, soyut düşünceyi somutlaştırır, yaratıcılığını geliştirir, kendini keşfetme imkânı bulur. Burada sunulan atölye çalışmalarıyla, herkes tarafından zor gibi gözüken mühendislik alanındaki uygulamaların aslında eğlenceli ve bilimsel olarak düşünmenin sonucunda kolayca yapılabildiğini öğrenirler.

 

Robotik eğitimine katılan çocuklar farklı bakış açısı kazanırken, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı buluyor.

 

 

Keyif alarak, eğlenerek öğrenen çocuklar,

robotik tasarımlarını doğru yapabilmek için dikkatlerini toplamak

ve tasarıma odaklanmak zorunda kaldıkları için konsantrasyon becerisine de zamanla sahip olmaktadırlar.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ

<> Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır. Bilimsel çalışmaları elle tutulur, heyecan verici, bir araca dönüştürür.

<> Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını sağlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öğretir, soru sorma özgüveni kazandırır.

<> Mühendislik, teknoloji ve yazılım ile ilgili deneyim ve keşifler yaşayarak bilimden heyecan duymalarını sağlar.

 

 

robotik-kodlama-stem-teknoloji-egitimleri-3-dahibeyinler.org.jpg

Robotik eğitimleri,

“Yaparak, Yaşayarak Öğrenme” modelinin en güzel örneği olarak gösterilmektedir. 

Robotik kodlama eğitim atölyelerine katılan çocuklar bilimsel olarak da gelişirler.

 

Örneğin hareket eden sevimli bir fare, sincap, heybetli bir dinazor veya şirin bir köpek robot yapabilir, ilave edeceğiniz sensörlerle çevresindeki engellere göre duyarlı olmasını sağlayabildiğiniz gibi kodladığınız program üzerinden değişik şekillerde hareket etmesini, ses çıkarmasını  sağlayabilirsiniz. Program üzerinden istediğiniz şekilde belirli bir alanda hareket etmesini veya belirli çizgi takibi yapmasını öğretebilirsiniz.

 

Her şey sizin hayal gücünüze, yaratıcılığınıza ve programlama yeteneğinize bağlıdır.

Robotik uygulamalar, kişilerin yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkartır.

Çocukların mühendislik ve teknoloji alanlarını keşfetmesini sağlar.

 

bottom of page