top of page

Sıra dışı eğitimle dahi oldu


Doğduğu zaman bu sıra dışı beyne sahip değildi. Geçirdiği sıra dışı çocukluğu onun dahi bir beyne sahip olmasını sağladı.

Hiç kimse zeki olarak doğmaz. Elbette kalıtımsal olarak genlerden yeni doğanlara bazı karakter özellikleri aktarılır ama unutmayın ki; hepimiz eşit şekilde doğarız. Bebeklerin gelişimi daha anne karnında başladığı söylenmektedir. Çocukların yetişme koşulları ve çevresel faktörler, çocukların gelişim süresinde oluşan zihinsel ve karakteristik yapılarını önemli şekilde şekillendirmektedir.

İki (2) yaşından itibaren çocukların beyinleri hızlı bir gelişim içindedir. Çocukların sekiz (8) yaşına kadar beyinsel gelişimini büyük ölçekte tamamladığını unutmamamız gerekir. O nedenle okul öncesi ufak yaşlarda verilen eğitimler, çocuk gelişimi için oldukça önemlidir.

Bazı ebeveynler çocuğunun ilgi ve yeteneklerini okul öncesinde keşfederken, bazıları ilköğretimde, bazıları daha sonraki yıllarda fark eder. Ama çoğunlukla bu yetenekler erken yaşlarda keşfedilmediğinden kayba uğramaktadırlar. Ve hatta bazıları hiç keşfedilemeden yok olmaktadır.

Beyinde, dikkatin, hafızanın, mantık ve kıyaslamaların kontrol edildiği bölgeler belirli disiplinlerle geliştirilebilmektedir.

Bu da akıl ve zeka oyunlarına dayalı uygulamalı eğitimlerle mümkündür.

Size sunduğumuz dehanın sırları belgeselini dikkatlice izlemenizi tavsiye ederiz.

Dahi Beyinler Zeka ve Yetenek Geliştirme Merkezi https://www.facebook.com/groups/1590402657888532/?fref=ts

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page