top of page

Ufak yaşlarda kodlama öğren, uygulama yap

Çocuklar ufak yaşlardan itibaren bilgisayar ve teknolojiye ilgi duyarlar. Onları kodlama öğrenmeye teşvik edersek, onlarda öğrendikleri ışığında bir şeyler üretebilirler.

www.dahibeyinler.org

sayfasından üye olarak ücretsiz dahibeyinler, CoderDojo ile kodlama öğreniyor etkinliklerine katılabilirsiniz.

Çocukların temel programlama kavramlarını anlayarak eğlenceli şekilde kolay yoldan program yazabileceği Dünya çapında yaygınca kullanılan bir kaç kodlama programı bulunmaktadır. Bu programları ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir, bazılarını internete üzerinde üye olarak kullanabilirsiniz.

İnternet dünyasında kodlama yapmaya yönelik her yaşa uygun programlar bulunmaktadır. Ufak yaş çocuklarına kodlamayı öğretmek amaçlı geliştirilen SCRATCH uygulama platformu, kolay kullanımı nedeniyle çocuklar haricinde her yaş insanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Dünya çapında yaygın bir kullanıcı kitlesine sahip bu kodlama programları sayesinde bir çok çocuk ve insan kendine özel uygulama yazılımları geliştirmiştir.

Video sunumunda yer alan kodlama ninjası Thomas Suarez programlama işine 12 yaşında merak ederek başlamış. Kendince uygulamalar geliştirmiş ve Dünya çapında meşhur olmuştur. Sizlere fikir vermesi için sunuyoruz.

Robotik eğitimler için https://www.robotikegitimakademisi.com https://www.facebook.com/robotikegitimakademisi

Çocuklara yönelik robotik ve kodlama sayfası https://www.facebook.com/cocuklaricinrobotikvekodlama

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page