top of page

HATA OLMADAN BAŞARI OLMAZ


Bir çok insan sıradan bir çalışmayla, hemen başarı basamaklarına tırmanacaklarını düşünürler. Oysa başarılı olmak öyle düşünüldüğü gibi kolay değildir. Başarılı olmuş insanların nasıl çalıştıklarını ve o başarıyı elde edene kadar ne yaptıklarını pek düşünmezler. Sadece çok çalışmak da kişilerin başarılı olmasını sağlamaz.

Başarılı olmak için, bir disiplin içinde sistemli olarak çalışılmalıdır.

Şimdiye kadar yüzlerce başarılı olmaya istekli minik sporcuyla tanıştım. Büyük bir çoğunluğu belirlenen hedeflere varamadan fazla çalışmamak adına isteklerinden vazgeçtiler. Ancak az bir kısmı çalışma arzularını ve hırslarını kaybetmeden çalışmaya devam edebildiler.

Hedefe varmaktan onları alıkoyan neydi ? Öncelikle ailelerin başarı hırsı çocukları olumsuz etkilemekte. Ailesel baskılar altında kalan bir çok sporcu çocuk, özellikle aldığı yenilgiler sonrasında çalışma hırslarını kaybettiler ve bu bahanenin arkasına sığınarak çalışmayı bıraktılar. Farkında olmadan çoğu anne, baba da çocukların üzülmesine üzülerek başarılı olacak çocukların üzülmemesi için kolay yolu seçtiler. Uğraştığı spor dalını bırakması için nedenler yarattılar.

Unutmayın!

Başarılı olmak için mücadeleci bir ruha sahip olmak gerek. Başarılı olmak için bir çok kez yenilmek gerek, üzülmek gerek, acı çekmek gerek, fedakarlık yapmak gerek ama her şeye rağmen mücadele etmek gerek, sabır göstermek gerek ve sonuçta asla ama asla vazgeçmemek gerek. Yenildikçe daha hırslanmalısın, daha çok çalışmalısın!

İnan! Başarıya sonunda ulaşırsın.

Michael Jordan gelmiş geçmiş tüm zamanların en büyük basketbolcusudur. Dünyaca ünlü bir basketbolcu olana kadar neler yaşamıştır, nasıl başarılı olmuştur. Başarılı olmadan önceki çalışmalarını kim biliyor ? Size bu sporcunun başarıya yönelik kısa filmini izlemenizi ve söylediklerine kulak vermenizi tavsiye ederim.

TURGAY ÜLKER Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmeni Üst Kadame Satranç Antrenörü, Spor Koçu

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page