top of page

Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara nasıl destek olabiliriz ?

Toplumumuzda öğrenme güçlüğü olan çocukların zekasının da düşük olduğu gibi yanlış bir kanı var.

Bir çok Ailede öğrenme güçlüğü çeken çocuklar var. Öğretmenler ve ebeveynler öğrenme güçlüğü çeken çocuğun zekasının düşük olduğunu düşünmektedir. Aslında öğrenme güçlüğü zeka ile ilişkili gibi gözükse de tamamen çocuğun geçirdiği okul öncesi eğitimlerine, çevresel faktörlere ve aile içi ilişkilere bağlıdır. Bu tür durumlarda her ailenin yaşam biçimi, çocukların karakteristik yapısı göz ardı edilmektedir. Bu nedenle de anne ve babalar gereksiz bir endişe içine girerler. Endişe etmek bir çözüm değildir. Aslında bu durumun zeka geriliği ile alakası yok. Çocuğun zekası var, hatta testlerde üstün zekalı olarak tescil bile edilebilir. Çocuklarda öğrenme güçlüğü oluşmasında günümüzün vazgeçilmezleri arasında olan bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletlerin katkısı büyüktür.

Yapılması gereken çocukların 3 yaş sonrasında doğru ve sistemli şekillerde destek eğitimler aldırmaktır. Çünkü bu çocuklar zekasını nasıl kullanacağını öğrenmemişlerdir. Algıları düşüktür. Öğrenmede güçlük çeken bu çocuklar aslında keşfedilmeyi bekleyen birer cevher gibi saklıdır. Doğru eğitmenlerle işlenmesi gerekmektedir.

Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme derneği, merkezinde sunduğu farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken zihinsel, bilişsel olarak gelişmesini sağlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page