top of page

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Özel Yetenekli Çocuklarda Görülür mü ?

Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu olan çocukların başarılı olması oldukça zordur. Başarı için yoğunlaştırılmış dikkat kaçınılmazdır. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu normal insanlarda olduğu gibi üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklarda da görülebilir. Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu konularında uzmanımız sizleri aydınlatıyor.

Teknoloji çağında elektronik iletişim araçlarını kullanmadan olmaz. Çocuklarımız da, tüm yetişkinler gibi tablet, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlar arasında kendilerine sanal bir dünya yaratarak zihinsel becerilerinin performanslarını da düşürmektedirler. Teknolojinin yanı sıra çocukları mutlu etmek adına odaları oyuncaklarla doldurmak, onları gerçek anlamda mutsuz ettiği gibi dikkat dağınıklığına sebep olmaktadır. Displin koyma şekilleri hiperaktiviteyi tetikleyen diğer bir faktör olarak gösterilebilir.

Eğitim bilimcileri ve nörologların çalışmaları sonucunda zekanın bir kısmı kalıtımsal olarak çocuklara aktarıldığı ama aile içi etkileşim ve çevresel faktörler zekanın gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle ufak yaşlarda alınan yeteneklerin gelişimine yönelik dikkat arttırıcı destek eğitimler çocukların algı ve zekalarının oldukça üst düzeye çıkabildikleri, gözlemlenmiştir.Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme derneği, merkezinde sunduğu farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken zihinsel, bilişsel olarak gelişmesini sağlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page