top of page

Özel eğitim nedir?

Özel eğitim deyince ne anlıyoruz? Sadece üstün zekalı, özel yetenekli çocuklar mı? Oysa özel yetenek hizmetinin kapsamı daha geniş. Milli Eğitim Bakanlığı okullarında gerektiğinde açılması gereken özel eğitim hizmetlerinden kimler yararlanabilir ? Her okulda var mıdır? Özel eğitim nedir? Uzmanımız sizi aydınlatıyor.

Okullarda belirli sayıda öğrenci olması ve velilerin talep etmesi sonucunda her okulda özel eğitim destek sınıfları açılabilir ama gerekli şartlar sağlanırsa. Özel eğitim hizmeti için okullara bağımlı değiliz. Bu konuda hizmet veren bir çok kurum ve kuruluş vardır. İsteyenler okul dışında da kendi evine yakın bu hizmetleri veren kuruluşlara çocuklarını götürerek destek eğitim almasını sağlayabilir.

Eğitim bilimcileri ve nörologların çalışmaları sonucunda zekanın bir kısmı kalıtımsal olarak çocuklara aktarıldığı ama aile içi etkileşim ve çevresel faktörler zekanın gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle ufak yaşlarda alınan zeka gelişimine yönelik dikkat arttırıcı destek eğitimler çocukların algı ve zekalarının oldukça üst düzeye çıkabildikleri, gözlemlenmiştir.

Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme derneği, merkezinde sunduğu farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken zihinsel, bilişsel olarak gelişmesini sağlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page