top of page

Özel yetenekli çocuklara sınır koymak! Ama ne kadar? Nereye Kadar?


Aileler çocuklarının üstün zekalı ve özel yetenekli olduklarını anladıklarında çocuklarının farklı olması nedeniyle sınırsızca özgürlük tanımaktadırlar. Buda çocukların sonradan düzeltilemeyecek davranışsal bozukluklar kazanmasına neden olmaktadır.

Evet, yaratıcılıklarının gelişmesi için bu tür çocukları normalden fazla özgür ortamlarda yetiştirmelidir. Ama özgür ortam deyince her aile farklı yorum yapabilmektedir. Sonuçta yaşı ufak olan bu çocukların kendi sınırlarını belirlemeleri imkansızdır. Uzmanların görüşlerine göre kendi çocuklarınızın özelliklerine göre belirli sınırlar koyabilirsiniz. Asıl olan bu tip çocuklara özel eğitim destekleri verilerek onların öz güvenlerini ve yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Özel eğitim hizmeti için okullara bağımlı değiliz. Bu konuda hizmet veren bir çok kurum ve kuruluş vardır. İsteyenler okul dışında da kendi evine yakın bu hizmetleri veren kuruluşlara çocuklarını götürerek destek eğitim almasını sağlayabilir.

Eğitim bilimcileri ve nörologların çalışmaları sonucunda zekanın bir kısmı kalıtımsal olarak çocuklara aktarıldığı ama aile içi etkileşim ve çevresel faktörler zekanın gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle ufak yaşlarda alınan zeka gelişimine yönelik dikkat arttırıcı destek eğitimler çocukların algı ve zekalarının oldukça üst düzeye çıkabildikleri, gözlemlenmiştir.

Dahi beyinler zeka ve yetenek geliştirme derneği, merkezinde sunduğu farklı ve özel etkinliklerle çocukların eğlenirken zihinsel, bilişsel olarak gelişmesini sağlar.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
bottom of page